Meny:

Fergens historie

Fergens venner

Harstad tidenes artikkel om havariet

 

 

25.08.08.

Tjeldsundfergen flyter!

Noen har en litt større båtpuss enn andre.

 

En veteran reiser seg

Oslo Havn: 170108.

Tjeldsundfergen III har nå hoveddekk over vann etter at to kraner fra et privat firma gjennom dagen har jobbet med hevingen.  Kl 17 var pumpene klare til å overta jobben.

Om fergen igjen blir å se som pub/cafe under sommeren 08 kommer mye an på omfanget av skadene.

Folk igjen på fergens dekk.


 

Oslo havn 160108

Tjeldsundfergen III sank 6 januar 2008, og har siden ligget halvt nedsunket ved Rådhuskai 1.  I dag 10 dager senere er det hektisk aktivitet rundt fergen.  Flere dykkerbiler og en brannbil fra Oslo brannvesen med assistanse fra slepebåten Mjølner og Oslo havnevesens egen båt Pelikan er klare til å heve skuta. En stor mobilkran har plassert seg i kaikanten for å gjøre grovarbeidet. 

Det myldrer av dykkere og bryggen ble avsperret for skuelystne da forbredelsene til heving ble foretatt.  Det er kjent fra Oslo havnevesens egen nettside at skuta skal slepes til Sjursøya for reparasjon.

Hektisk aktivitet rundt Tjeldsundfergen III.

M/S Mjølner og M/S Pelikan ligger klare for hver sine oppgaver.  Den ene har slepejobben, og den andre skal ta opp det som måtte flyte opp av søppel og løse gjenstander.  Om vinkjelleren flyter opp fra skipets indre kan det bli en sen feiring for alle som er med på bergningen.

Oslo brann og redningsetat stiller med to dykkerbiler og en stigebil.  Mobilkranen ble levert av 5 trailere dagen før.  Ingen liten tass som er utkommandert til jobben.

Så får vi krysse fingre og tær for at man igjen kan nyte en halvliter ombord i Oslo's beste goværspub når kalenderen heier frem sommerdagene. 

160108-Tom

 

soldekk © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

www.soldekk.no