Orchestra

MSC et Italiensk storrederi eid av en familie.

Ingen børsnotering noe som har vært en fordel i disse usikre tider.

MSC har 11 cruiseskip hvorav 10 er  fordelt på 3 klasser. Det siste skipet er en overlevning fra tidligere tider som snart blir solgt.

MSC består av et fraktselskap og et fergerederi i tillegg til cruisedelen.

MSC

Nyeste skip SPLENDIDA ble døpt av Sophia Loren 12 juli.

 MSC fergedivisjon eier ex Color festival.

MSC frakt består av en flåte på mer enn 400 skip.

Omvisning på MSC Orchestra ved Oslobesøk.

MSC ORCHESTRA   20.07.09.

MSC cruises startet ved at den Italienske familien overtok et fraktrederi hvor det fulgte med et gammelt cruiseskip "TS Monterey"  i 1995.  Familien drev i utgangspunktet med frakt, men dette ble starten på et storrederi innen cruise. Vandrehistorien innen rederiet vil ha det til at kona i familien ville ha et cruiseskip, og sånn ble det.

"TS Monterey" fikk så selskap av  "MS Melody" i 1997 og "MS Rhapsody i 2001. Av disse tre klassiske cruiseskipene er det bare "Rhapsody" som er igjen på siste sesongen.  Det ventes nå bare på beskjeden om at dette skipet er solgt.

Igjen sitter rederiet med tre klasser med 10 skip. Klassen med de minste skipene Lirica klassen med bl.a. MSC Opera som er omtalt tidligere.  Så har vi klassen MSC Orchestra tilhører, her vil det bli levert et skip til. Så de største to skipene hvorav den siste MSC Splendida nettopp er levert.  Rederiet vil ikke utvikle større skip.

Så ble det soldekk.no sin tur til å bli med representanter for Nordmanns-Reiser AS og MSC cruises ombord i MSC Orchestra beliggende ved Akershuskaia i Oslo.  Først med en orientering hvor det ble servert sprudlevann. Her ble rederiets nyeste skip presentert, og programmet for sesongen lagt frem.  Rederiets eldste skip ble fremhevet som en kurositet det var verdt å få med seg. Ikke bare for nostalgien, men også for en spesielt spennende cruisemeny med spesielle anløpssteder.

Men tilbake til vårt skip.  De satser helt klart på Italiensk smak av farger ombord med mye jordfarger og mørke gammelrosa/brune innslag. For de som er lei den litt mer glorete bruken av messing og glass som preger mange av de andre rederiene så er dette klart et alternativ.  For min del blir det for mørkt.   

Mens andre rederiet har satset på åpne romløsninger med høyde under taket, er det ombord på MSC satset på lavt under taket og små avdelinger. Du vil aldri føle at det sitter mye folk rundt deg.  En av deltakerene på omvisningen var 2.05, for han var rederiet ikke et naturlig valg.  En rangel ombord ville gitt denne fyren mye hodepine, og da tenker jeg ikke på alkoholen.

De har lagt opp til samme løsningen på alle rederiets skip.  Har du vært ombord i et av de andre skipene, vil du straks kjenne deg igjen her.  Spa, restauranter, dekksareale, alt er lagt opp etter samme mønster.

Rederiets to største og nyeste skip har en egen luksuslugaravdeling med egen resepsjon og bassengområde. I lavsesong kan dette være godt innenfor rekkevidde for en vanlig lommebok.  Du får egen butler som står til tjeneste, og all drikke samt mat er inkludert.

Om en litt påkostet lugar koster 16 000 i høysesongen, så vil en ultraluksus med alt inkludert i lavsesongen komme på rundt 21 000. 

Resepsjonsområdet som møtte oss når vi kom ombord var elegant. Men mye bruk av mønster.

Et stort åpent artium med trapper oppover i skipet.

Fra to av barene ombord.

Fotogalleriet ombord.

Skipets største dansested som bød på live musikk.Her ble det holdt en orientering om MSC.

Skipets to hovedrestaurater.  I tillegg fantes det en kinesisk restaurant som man kunne spise på mot å betale litt ekstra.

Shoppingområdet.

Sigarrommet.  Det var kun lov å røyke her samt den ene halvdelen av diskoteket samt den ene halvdelen av dekket. Legg merke til en av deltakerene som ikke satte pris på MSC's forkjærlighet for lave intime rom.

Internettavdelingen, men omviser advarte mot overdreven bruk av dette i feriene, for overføring via satelitt var ingen rimlig affære.

Casinoet med skipets andre hovedtrapp.

Teatersalen over 2 etasjer er det flotteste jeg har sett ombord i noen skip.

Standard innvendig lugar.

Utvendig lugar med balkong.

En av de litt mer påkostede lugarene med utvendig balkong.

Trimrommet med god utsikt fremover.

Inngangen til spa senteret.

Fra pool området.  Et rikt utvalg av boblebad og bassenger.

Diskoteket var litt i overkant kaldt.  For min smak kan det bli litt for moderne.

Og det var det man rakk med den tiden som var satt til rådighet.

MSC cruises har markert seg i markedet med rimelige cruise, og de reklamerer med at de har den yngste flåten med skip.

En påstand de deler med konkurrenten NCL cruises.  Og denne omvisningen viser at du finner alt du kan forvente ombord av spa, barer, restauranter, underholdning, og bassengområder.