Eurodam

MS EURODAM

En hyggelig omvisning ombord i MS Eurodam under dens besøk i Oslo havn. 

Foto: Rederiet.

En regnfull sommerdag ved Revlerkaia gjør soldekk.no og brovingen.no sine opphavsmenn seg klare til å komme ombord i Holland America Lines MS Eurodam som er på besøk i Oslo.  To hyggelige representanter for reiseselskapet Nordmann-Reiser står for arrangementet. 

Holland America line

Opprinnelig et nederlansk rederi fra 1873. Gikk over fra transatlatisk passasjertrafikk til cruise i 1971.

Rederiet er i dag et datterselskap  av den amerikanske cruisegiganten Carnival og opererer verden over med 15 skip.

MS Eurodam bygd i 2008 og tilhører rederiets Signatur class. Totalt passasjerantall er 2 104 som har 11 dekk å boltre seg på.

Nordmanns-reiser

Vårt vertskap ombord for dagen. Reiseselskapet har bl.a. agentur for dette rederiet i Norge.

 Ruver godt i høyden, MS Eurodam.

Etter innsjekk går ferden opp til skipets 11 dekk med en kjapp titt inn i en av de mange spisestedene ombord før vi passerer gjennom Silk Den, en av utsiktsalongene med klart asiasisk utforming.

Silk Den.

Den andre utsiktssalongen var plassert forut på dekk 11. På veien passerte vi gjennom bassengområdet som hadde en behagelig temperatur takket være det overbygde glasstaket som kunne skyves over ved dårlig vær.  Et større basseng og boblebad var plassert her.  Et rom vi ikke fikk tilgang til tnneholdt et Hydro pool. Mulig dette må kunne sees på som et stort boblebad.

Så gikk ferden gjennom SPA området og trimrommet på dekk 9, som er et naturlig tilbud og kanskje et nødvendig onde  på mange cruise. Magemålet blir utsatt for umotståelige fristelser på slike turer.  Noe vi selv skulle få en smakebit av på  omvisningen.

Opp til 11 dekk stod fremre utsiktssalong for tur.  Et flott oppholdsrom med bar, bibliotek og internettkafe. I det dårlige Osloværet hadde mange valgt å tilbringe dagen sin her av passasjerene.

Over: Baren og biblioteket. Under: Internettkafeen.

Vi valgte så å ta trappen ned til 3 dekk igjennom smakfullt dekorert trappegang. Flotte maritime malerier prydet veggene, og fargene bestod i rolige duse farger. 

 Fra heisområdet.

På promenadedekket fikk vi en rask titt i Upper Rembrandt dining room som var hovedspisestedet ombord.

Rembrandt.

Midt på skipet finner vi resepsjonsområdet og flere små sittegrupper fordelt på tre etasjer.

Kinoen ombord med stoler man nok kunne få seg en god tuppelur i.

Shoppingområdet ombord hadde et rikt utvalg med gaver til de uheldige som ikke var på cruise.  Heldigvis etter som hvordan man ser det, så var disse stengt under landligge.

Teateret ombord var av de mer imponerende undertegnende har sett på et skip, over tre etasjer.

De skrøt mye av nivået på showene ombord, og det var lagt ned mye ressurser på dette. 

Casinoet ombord var som resten av skipet i en dempet stil.  Utrolig fint å slippe mye av blinking og neonlys som andre skip varter opp med. 

MS Eurodam ble forlatt etter en flott lunsj for de besøkende.  Må si det var en fint skip uten det helt glorete som man gjerne finner i andre cruiseskip beregnet mer for det amerikanske markedet.  Her var innredningen ombord kanskje litt mørk tidvis, men satte pris på  de mange små rom og båser hvor det var lett å høre hva som ble sagt.  Har opplevd andre skip med store rom gjerne over flere dekk, hvor det er tøft å føre en samtale. Tror dette var et av de bedre skipene i så måte.

Maten ombord, som jo er en viktig del av et cruise,  får topp karakter på det måltidet jeg ble servert.